Sunday, December 27, 2020

Εμφιάλωση

Από όλους τους τρόπους που έχω δοκιμάσει για να εμφιαλώσω το κρασί κατά τύχη ανακάλυψα τον καλύτερο. Όταν λέω καλύτερο, εννοώ αυτόν που δημιουργεί τον λιγότερο δυνατό αφρισμό του κρασιού κατά την διαδικασία και έχει και μία σχετικά ικανοποιητική ταχύτητα πλήρωσης της φιάλης και δίνει δυνατότητα ελέγχου της ροής προς το τέλος της πλήρωσης για να μπορώ να πετύχω την επιθυμιτη απόσταση της στάθμης του κρασιού μέσα στην φιάλη.

Όλα αυτά τα πέτυχα χρησιμοποιώντας ένα ακροσωλήνιο Φ6mm με σπείρωμα 1/2' για να εφαρμόζει στις βάνες που χρησιμοποιώ.

Λεπτομέρειες στο πιο κάτω βίντεο.

 


 

 

Κατά τα άλλα το κρασί σώθηκε. Ο αερισμός βοήθησε να χαθεί η παράξενη μυρωδιά που είχε. 

Η εμφιάλωση έδωσε 50 φιάλες και έναν 10λιτρο ασκό.







2 comments: