Wednesday, October 20, 2021

Ζορίζομαι

 Μου έχει βγάλει την ψυχή. Η καμπύλη της ζύμωσης μου σε επικίνδυνα οριζοντιωμένη πορεία. 


Με έντονη συνεχή γραμμή το επίπεδο baume που πρέπει να φτάσω για να λήξει η ζύμωση με βάση τα αρχικά ζάχαρα.

Το καλό είναι ότι η ζύμωση συνεχίζεται ακόμη καθώς κάθε φορά που βυθίζω τα στέμφυλα διαπιστώνω έντονη έκλυση διοξειδίου του άνθρακα. Βρίσκομαι αισίως στην 23ή μέρα εκχύλισης και 20η μέρα ζύμωσης. Το Σαββάτο που θα έρθει (σε 2 μέρες από τώρα) θα τραβήξω το κρασί από τα στέμφυλα έχοντας συμπληρώσει 25 μέρες εκχύλιση. Πρώτη φόρα κάνω τόσο μακρά εκχύλιση αλλά φέτος πραγματικά μου το επιτρέψαν και οι συνθήκες. Αν με το καλό ολοκληρωθεί η ζύμωση, θα μιλάμε για το καλύτερο κρασί που έχω φτιάξει μέχρι σήμερα.


No comments:

Post a Comment