Friday, March 20, 2020

Δρυινο Βαρέλι

Επί τέλους. 

Πέντε μήνες μετά από το τέλος της Αλκοολικής Ζύμωσης ήρθε η ώρα για να μπει το κρασί σε δρύινο βαρέλι. Όλους αυτούς τους μήνες το κρασί είχε παραμείνει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με πνευματικό πλωτήρα και σε σταθερή θερμοκρασία 10oC.




Ιδού και οι τωρινές μετρήσεις σε αντιδιαστολή με αυτές που έκανα αμέσως μετά την λήξη της Αλκοολικής Ζύμωσης. 




Οκτ 2019 Μαρ 2020
Ειδικό βάρος 0,9922 0,9918
Κτηθείς αλκοολικός τίτλος 13,8 13,8
Δυναμικός Αλκ. τίτλος 13,8 13,8
ΡΗ 3,4 3,5
Ολική Οξύτητα (gr τρυγ/L) 8 6,5
Πτητική οξύτητα (gr οξικού./L) 0,43 0,35
Ολικος θειώδης ανυδρ. ( mgr SO2/ L) 35 39
Ανάγοντα σάκχαρα gr/lt 2,1 <2 font="">



Θεωρητικά η χαμηλή θερμοκρασία βοήθησε στην μείωση της ολικής οξύτητας αν και αυτή εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Το βαρελάκι το παρέλαβα πριν λίγες μέρες και είναι χωρητικότητας μόλις 60lit. θα το ήθελα να είναι 80lit αλλά ο μάστορας δεν το έβαζε σε αυτό το μέγεθος. Και λέω μάστορας γιατί το βαρελάκι είναι  ανακατασκευή από μεταχειρισμένο Γαλλικό βαρέλι. Θα δούμε αν επέλεξα σωστά και κατά πόσο θα μπορέσει να βοηθήσει το κρασί μου.







Η τάπα σιλικόνης είναι δώρο μαζί με το βαρέλι αλλά είναι μεταχειρισμένη.

No comments:

Post a Comment