Wednesday, October 6, 2021

Εξέλιξη

9η μέρα εκχύλισης 6η μέρα ζύμωσης.

Οι βαθμοί είναι πλέον στο 7,5 (μπλέ καμπύλη) και σιγά σιγά σπρώχνω την θερμοκρασία από την περιοχή των 22-24oC στην περιοχή των 25-26oC (πορτοκαλί γραμμή). Με γκρί η θερμοκρασία περιβάλοντος. Από έλεγχο θερμοκρασίας έχω κάνει πολύ λίγα πράγματα. Ψυξη δεν χρειάστηκε να εφαρμώσω καθόλου. Λίγη θέρμανση έχω εφαρμώσει τις πρωινές ώρες για υποβοήθηση.

Βύθιζω τα στέμφυλα τουλάχιστον 3 φορές κάθε μέρα. Έχω και καινούριο εργαλείο, ανοξείδωτο. Θα ανεβάσω φώτογραφία με την πρώτη ευκαιρία. 

 Χρώματα φοβερά (αίμα) αρώματα μια χαρά.

Ακόμη ζυμώνουν οι ιθαγενείς ζύμες. Αύριο θα πάω να αγοράσω saccharomyces bayanus για να με πάνε μέχρι το τέλος.

 




No comments:

Post a Comment