Thursday, February 17, 2022

Οινοποίηση στον 19ο αι.

 Από τον "Ζητιάνο"το Καρκαβίτσα αλίευσα το πιο κάτω απόσπασμα που αφορά στην υψηλή τέχνη της οινοποίησης του 19ου αι.

 "Nα του στείλουν ... , έν’ ασκί κρασί καλό χωρίς χαβούζα. H χαβούζα, τα κουμπιά εκείνα του αγριοχόρταρου που ρίχνουν μέσα για να μαυρίζη, το χαλά παρά το φτιάνει το κρασί. Kαι ήθελε καλό κρασί, γιατί ..."

 Όσο και αν έψαξα δεν κατάφερα να βρώ τί είδους αγριοχόρταρο είναι η "χαβούζα".

No comments:

Post a Comment