Wednesday, September 9, 2020

Για πρώτη φορά μετά από την πρώτη φορά

Αρχές Σεπτέμβρη. Λίγες μέρες πριν πάω για σταφύλια ολοκλήρωσα την διαδικασία και τις εργασίες της οινοποίησης του 2019. Πλύσιμο μπουκαλιών και μετά εμφιάλωση. Η χρονιά μου έδωσε 70 μπουκάλια. 

Λίγα λόγια...

Αρχές Οκτώβρη τρύγος, 10gr ΜΒΤ/100lit,  ζύμωση με ζύμες εμπορίου, 7 μέρες εκχύλιση, 14μέρες για την ολοκλήρωση της ζύμωσης, θερμοκρασία οινοποίησης έως 28oC, 7grMBT/100lit, 4 μήνες συμπαραμονή με τις οινολάσπες στο ανοξείδωτο δοχείο σε θερμοκρασία 10οC, 4 μήνες σε μεταχειρισμένο δρύινο βαρέλι, 6grMBT/100lit, 1 μήνα παραμονή σε ανοξείδωτο πριν την εμφιάλωση. Δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου κανένα ίχνος διενέργειας μηλογαλακτικής ζύμωσης.

 

 Λίγα σχόλια...

Για πρώτη φορά μετά από την πρώτη φορά που έφτιααξα το δικό μου κρασί χρησιμοποίησα δρύινο βαρέλι.Το έντονο αποτύπωμα του ξύλου στο κρασί μετά από 4 μήνες με έκανε να το τραβήξω αρκετά νωρίς. Ήδη το πολύ ξύλο έχει υποχωρήσει, και θα υποχωρήσει και άλλο. Φυσικά έχει αφήσει την υπογραφή του αφού είναι η πρώτη φορά (μετά από την πρώτη φορά) που έχω τόσο ενδιαφέροντα αρώματα και παλέτα τόσο νωρίς. Αναμένω πολύ καλή εξέλιξη. Ελπίζω οι λίγες μέρες εκχύλισης να μην με προδώσουν. Αναμένω με ανυπομονησία μια κρύα νύχτα του χειμώνα να το δοκιμάσω με κάτι τέτοιο.

 







No comments:

Post a Comment