Wednesday, September 23, 2020

Η Αρχή της Μέτρησης

Ο άνθρωπος, έχει την ανάγκη να προσδιορίζει την παρουσία του μέσα στον χρόνο. Για τον σκοπό αυτό δημιούργησε το ημερολόγιο, ή μάλλον για να το πω καλλίτερα τα ημερολόγια. Γιατί το ημερολόγιο δεν είναι ένα. Διαφορετικοί λαοί, σε διαφορετικές στιγμές της ιστορίας, σε διαφορετικούς τόπους, επινόησαν χρησιμοποίησαν και εξέλιξαν διαφορετικά ημερολόγια. 

Κάποιοι χρησιμοποίησαν ημερολόγια που βασίζονταν στον Ήλιο. Κάποιο άλλοι βασίστηκαν στην Σελήνη. Υπήρξαν και ορισμένοι που ξέφυγαν τελείως και χρησιμοποίησαν τροχιές και περιόδους ουρανίων σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος εκτός του Ήλιου και της Σελήνης. Πολλοί από αυτούς (όχι όλοι) αντιλήφθηκαν, όρισαν και χρησιμοποίησαν  την συνεχώς επαναλαμβανόμενη περίοδο που σήμερα στον δυτικό κόσμο καλείται Έτος και με κάποιο τρόπο όρισαν την αρχή του μέσα στον κύκλο.

Η δική μου αρχή για την μέτρηση του νέου έτους είναι η στιγμή που ξυπνάω αξημέρωτα για να πάω για τρύγο. Με βάση την μέτρηση του χρόνου που χρησιμοποιείται στον δυτικό κόσμο σήμερα, αυτή η αρχή για εφέτος έχει οριστεί να είναι στις...

 

5:00π.μ. της 26η του Σεπτέμβρη του 2020μ.Χ.

No comments:

Post a Comment